איילה נאור - פשוט מאלפת
הטסת בעלי חיים בתא המטען
אילו דברים צריך לעשות לפני שמטיסים את בעל החיים בתא המטען של המטוס?
-
יש לוודא עם מדינת היעד מהן הדרישות להכנסת בעל החיים לשטח אותה המדינה. ישנן מדינות הדורשות הסגר, בעוד אחרות דורשות רק חיסונים אישורים וטרינריים שונים. לאחר שמצאתם מהן הדרישות, יש לוודא שבעל החיים שלכם עומד בדרישות אלו.
-
יש לרכוש כלוב טיסה המתאים בגודלו לבעל החיים. רצוי להרגיל את בעל החיים לשהייה בכלוב מוקדם ככל האפשר, ובהדרגה. יש לעודד את בעל החיים להכנס לבד לכלוב, ולא להכניסו בכח.
-
כאשר אתם רוכשים את כרטיסי הטיסה עבורכם, יש להדגיש בפני סוכן הנסיעות שאתם מתכוונים לטוס עם בעל חיים בתא המטען כדי לשריין מקום בתא המטען גם עבורו. סוכן הנסיעות יוכל לתת לכם פרטים נוספים לגבי דרישות חברת התעופה איתה אתם מתעתדים לטוס.
-
כדאי לבחור מסלול טיסה ישיר ככל האפשר, עם כמה שפחות נחיתות ביניים. במקרה שאין ברירה אלא לבצע עצירת ביניים, רצוי לשהות באותה מדינה מספר ימים ולאסוף את בעל החיים בין הטיסות.
-
לא ניתן להטיס נקבות מניקות וגורים אשר עדיין לא נגמלו.
-
לא ניתן להטיס גורי כלבים וחתולים מתחת לגיל 8 שבועות. לגורים מתחת לגיל 12 שבועות מומלץ אישור וטרינרי המציין שבעל החיים במצב גופני המאפשר לו לטוס.
-
מומלץ להתייעץ עם הוטרינר בנושא מתן חומר הרגעה לבעל החיים למשך הטיסה. חברות התעופה ממליצות לא לטשטש את בעל החיים לפני הטיסה!
-
רצוי להדביק על הצד החיצוני של הכלוב דף מנויילן עם שם בעל החיים, פרטי הבעלים, יעד הטיסה וכל אמצעי אחר אשר יכול לסייע בזיהוי בעל החיים.
-
רצוי לארוז במזוודה (לא בתיק היד!) מספריים כדי לאפשר לגזור אזיקונים שמשמשים לנעילת הכלוב.
-
לפני הנסיעה לשדה התעופה, וודאו כי יש בידכם את כל המסמכים והאישורים הנדרשים להטסת בעל החיים.
-
כאשר אתם מגיעים לשדה התעופה, וודאו שוב עם חברת התעופה שהם יודעים שיטוס איתם בעל חיים בתא המטען. חשוב שהם ידעו על כך בכדי שהם יפעילו חימום וידאגו ללחץ אוויר גם בתא המטען.
-
כתלות באורך הטיסה, מומלץ לתת לבעל החיים מעט אוכל ומעט מים כשעתיים לפני הטיסה. כשמדובר בכלב רצוי גם לקחת אותו לטיול כדי שיוכל לעשות צרכים לפני שיהיה סגור בכלוב למשך הטיסה.
-
רצוי להכניס לכלוב שמיכה, כרית או צעצוע המוכר לבעל החיים. דבר עם ריח מוכר יעזור לבעל החיים להרגע מעט במהלך הטיסה.
-
מומלץ להקפיא את המים בכוס השתייה בכלוב יום לפני הטיסה. באופן זה, לכלב יהיו מים זמינים, אשר לא ישפכו מהכוס בזמן העברת הכלוב ממקום למקום. אפשרות אחרת היא להרגיל את בעל החיים לשתייה ממתקן מים ייעודי שמשחרר מים לפי דרישה (בדומה למתקני מים של מכרסמים).
-
יש לוודא שהכלוב מורכב ומהודק היטב. אם יש מקום מתאים, מומלץ לחזק את הסגירה של שני חצאי הכלוב ו/או דלת הכלוב באמצעות אזיקונים.
-
גם לאחר עלייתכם למטוס, וודאו שצוות האוויר יודע על בעל החיים בתא המטען. עדיף שיחשבו שאתם "נודניקים" על כך שיקרה משהו לחיית המחמד שלכם!
-
בסוף הטיסה, פנו לצוות הקרקע לקבלת בעל החיים. לרוב, בעלי חיים מובאים לאיזור המטען החורג.
-
מייד כשתוכלו לאחר הנחיתה, אפשרו לבעל החיים לעשות צרכים.
כלובי טיסה מגיעים בשלל צבעים ומידות. חובה שהכלוב יעמוד בדרישות של IATA להטסת בעלי חיים.